Girlstalk

Binnen de meidenpraatgroepen van Girls Talk wordt expliciet aandacht besteed aan sociale vaardigheden, versterking van het sociale netwerk en weerbaarheid.

De meiden worden versterkt in hun probleemoplossend vermogen en durven hun zorgen over de ander bespreekbaar te maken, eventueel te sturen en erbij te betrekken. Dit verstrekt tevens hun sociale netwerk en hun zelfoplossend vermogen. Daarnaast wordt ruimte geboden om eigen vragen en onderwerpen aan te snijden.

De jongerenwerker gebruikt de methodiek Girls Talk om meiden bewust te maken van onder andere grensoverschrijdend gedrag op het gebied van liefde en relaties. Daarnaast is de methodiek door ons doorontwikkeld om ook slachtoffers van loverboys of jongeren in een sociaal isolement te begeleiden. Hiervoor wordt extra ingezet op versterking van het eigen netwerk om ‘zwaardere’ zorg (in de toekomst) te voorkomen. Er wordt voornamelijk gewerkt met groepen meiden die elkaar kennen en elkaar dagelijks zien, wat het gevoel van veiligheid en vertrouwelijkheid bevordert.

Alle jongerenwerkers zijn getraind en gecertificeerd door de Rutgers Nisso groep, om de methodiek Girls Talk te kunnen geven.