Preventiecampagne middelengebruik

‘Goed voorbereid in Dalfsen?’

Roken, drank en drugs

Preventiecampagne in Dalfsen

Met de campagne ‘Goed voorbereid in Dalfsen? Roken, drank en drugs’ informeren medewerkers van SMON, GGD, Sociale Kern Teams, politie en Tactus ouders/opvoeders en professionals die met jongeren in de leeftijd van 12-17 jaar werken. We werken daarbij samen met zo veel mogelijk organisaties om de informatie te verspreiden en ouders te bereiken.

Met deze campagne willen we zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van ouders, daarom komen we graag in contact met ouders uit de gemeente Dalfsen. Heeft u ideeën, wensen of wilt u graag meepraten of meedenken over de campagne, vul dan het contactformulier in.

Ouders/opvoeders en docenten spelen een belangrijke rol bij het maken van afspraken over het wel of niet gebruik van middelen en bij het signaleren van mogelijke problemen. De campagne richt zich op ouders van kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.:

    • Ouders van groep 8-leerlingen (roken, alcohol en softdrugs)
    • Ouders met kinderen die naar klas 1, 2 gaan (idem)
    • Ouders met kinderen die naar klas 3, 4,5 gaan (idem, plus uitgaans- en harddrugs)

In juli 2016 blikken SMON, de politie, professionals uit de Sociale Kern Teams, Tactus en de gemeente terug op de campagne en stellen we vast hoe we verder gaan met vervolgactiviteiten. We stellen ons vragen als: ‘Gaan we ons richten op uitgaande jeugd?’ of ‘Gaan we andere thema’s rondom gezondheid centraal stellen, zoals overgewicht, meer bewegen, gamen en social media?’

Op tijd erbij

Ben jij er zeker van dat jouw kind hierin (nog) niet geïnteresseerd is? Of denk jij dat deze zaken bij jouw kind nog niet spelen? Ook dan is deze campagne belangrijk voor jou. Jouw kind leeft immers in een wereld met leeftijdsgenoten die misschien wel experimenteren met drank en drugs. Met de campagne informeren we jou over wat je als ouder kunt doen om je kind voor te bereiden en te begeleiden bij een gezonde keus.

Hoe stimuleer je een gezonde leefstijl en voorkom je problemen met gamen, sociale media, alcohol en drugs?
Bekijk het overzicht met verschillende tips.